Recept – Chocolate Chip Cookies – Ekologiska och veganska!

Här ett riktigt skottsäkert recept på klassiska chocolate chip cookies!

Ett riktigt go-to recept jag gör när jag behöver något snabbt och vet blir riktigt gott! Degen rekommenderas att kylas i 8-12 timmar (inte så snabbt, jag vet…) men det går också att köra in bunken i frysen snabbt innan gräddning. De som kan hända är att de flyter ut mer och inte får lika seg mitten. Ett tips är att göra en stor sats och att alltid ha degbollar i frysen som bara är att ta fram, lägga på plåt och in i ugnen. Hembakta kakor även för spontana besök eller ett krisande påskfika ;P 

4 dl vetemjöl (finns på Vågen)

1 tsk bakpulver

0,75 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt (finns på Vågen)

3 dl (ca 250g) chokladknappar (finns på Vågen)

1 dl strösocker (finns på Vågen)

1,5 dl farinsocker

1,25 dl rapsolja (finns på Vågen)

0,75 dl vatten

Flingsalt (finns på Vågen)

Vispa ihop strösocker, farinsocker, rapsolja och vatten i en skål. 

Blanda ner vetemjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och chokladknappar i sockerblandningen. 

Ställ i kylen i 8-12 timmar. 

Värm ugnen till 175°C.

Rulla degen till små bollar och lägg in i frysen i ca 10 minuter (eller tills det är dags att grädda dem). 

Placera ut på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 13 minuter. Håll gärna koll och justera tiden om det behövs. 

Låt svalna lagomt mycket för att inte bränna munnen, och njuuuut!

Hoppas ni gillar receptet.

Kramar från Vågen Crew