Our mission

A place to connect, learn and grow in accordance
with the 5 Rs: Rethinks, reuse, reduce and recycle.

 

Our vision

To develop a place in Östersund, where people from Jämtland can ALWAYS shop in a sustainable
way, learn, have fun and improve their consumerist behaviour.


The Team

Fanny Näslund
  • Hemstad: Östersund
  • Favoritmat: Torkad mango och varma mackor
  • Bakgrund: 66.66% kandidatexamen i miljövetenskap
  • Gillar att: BAKA! Eller ja, kanske framförallt att äta go’saker, men jag tycker också det är kul att skapa. Ännu bättre är när man förtär detta tillsammans med nära och kära
  • Bästa zero waste produkt: Naturlig Deo
Läs mer
Fanny Näslund

Hej!

 

Mina första två år i livet spenderade jag i Umeå då mina föräldrar flyttat dit från Östersund för studier. 1997 flyttade vi tillbaka till Östersund, och här har jag mer eller mindre bott sedan dess. Under min ungdom kände jag ett sug efter att resa, så efter studenten 2014 slog jag på stort och flyttade till Nya Zeeland i nio månader. De kommande fyra åren ägnade jag åt att resa ännu mer. Att besöka olika platser, möta nya kulturer och människor har spelat en stor roll i vem jag är som person idag. Under denna tid växte även mitt intresse för hållbarhet fram. 2017 blev jag vegan, och i samband med det lärde jag mig mer och mer om hur vår livsstil påverkar djur och natur. Jag började sakta men säkert min resa mot att bli en mer medveten konsument, och fastnade just för zero waste-livsstilen. Trots att jag har ett stort intresse för dessa frågor, kämpade jag med att leva zero waste. Det går åt mycket tid och energi till att hitta ersättningar till alla produkter man behöver i vardagen som uppfyller de kraven jag har, vilka är miljövänligt, plastfritt och schysst framställt. Därför är jag så himla glad att genom Vågen kunna underlätta för andra att bli mer hållbara konsumenter och flytta över ansvaret från konsumenten till producenten. Det är producenternas ansvar att de produkter de tar fram är schyssta för alla inblandade!

Johanna Björkman
  • Hemstad: Norberg, Västmanland
  • Favoritmat: Vegansk paella
  • Bakgrund: Miljövetarstudent
  • Gillar att: Åka Snowboard, fjällvandra och göra egen naturlig/ekologisk hudvård
  • Bästa zero waste produkt: Denttabs
Läs mer
Johanna Björkman

Hej!

Jag heter Johanna Björkman och är 25 år. Ursprungligen kommer jag ifrån Norberg som är en liten by i Norra Västmanland men flyttade upp till Jämtland år 2015 för att få närhet till fjällmiljön. För tillfället studerar jag till en kandidatexamen i miljövetenskap på Mittuniversitetet i Östersund samtidigt som jag jobbar extra på den moderna second hand butiken Brukat.

Miljörelaterade frågor har varit av mitt intresse i flera år tillbaka och en av mina hjärtefrågor rör biologiskt mångfald och det är även på den vägen mitt intresse och val att vilja satsa på en zero waste butik uppstod. Jag finner det problematiskt att människors levnadssätt påverkar den biologiska mångfalden både direkt och indirekt genom våra livsstilsval och detta vill jag vara med och påverka och förändra, därför kändes valet att grunda en Zero Waste butik tillsammans med mina kompanjoner som ett steg i rätt riktning för att kunna erbjuda ett miljövänligare alternativ för inköp av förbrukningsvaror.
Jag tror starkt på detta koncept och att Östersund är rätt plats i Sverige att etablera en Zero Waste butik i. Jag hoppas och tror ni är många som precis som vi brinner för miljön och därför ser jag mycket fram emot att göra denna resa tillsammans med er.

Estefanía Coral Andrade
  • Hemstad: Bogota, Colombia
  • Favoritmat: BREAD + AREPAS
  • Bakgrund: Food Studies + Communication & Marketing + Master in Culture & Arts Management
  • Gillar att: Dance & Eat
  • Bästa zero waste produkt: Lotion bars
Läs mer
Estefanía Coral Andrade

Hola!

 

After having worked her way through Colombia, France, and Spain, she fell in love with Jämtland and decided to move in. Here a little about her:

“While studying for my Bachelor degree in Food Studies in Bogotá, I developed a particular interest in how gastronomy can be used as a powerful tool for social change and sustainable development. During and after my studies I had the pleasure of working with Leonor Espinosa, chef and founder of FUNLEO a non profit organisation. After working with FUNLEO for more than 2 years in projects related to urban agriculture, regional development, and the design of cookbooks to preserve the cultural  and culinary heritage, I decided to move to Montpellier, France to expand my knowledge of French and to completed an online-distance program on Quality and Social Responsibility in Agriculture.
During this time, I had the opportunity to analyse and rediscover the importance of marketing and communication to promote and raise awareness about new solutions; not only to grow small and medium businesses within gastronomy and agriculture, but also to improve our society on any level I can. Knowing this, I decided to complete a Masters Degree in Culture and Arts Management at the International University of Catalonia in Barcelona.
Later on, I got the opportunity to work for the International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) a non-profit institute that relies on the expertise of a worldwide network of experts and works in partnership with specialised intergovernmental organisations. During this period, I also had the opportunity of working with Ferra Adrià and the team of elBulli Lab, where I was tasked with the mission to develop research on Digital Marketing and Communication within the food industry in order to improve and grow small to medium sized businesses.
Currently, I also have a company named Pluma Collective – Our mission? Digital marketing and communication available and affordable for everyone.

I believe that this region has so much potential and can be a strong role model for other places, like Colombia.